грамадзян падтрымала гэтую кампанію

Аб правядзенні мясцовых рэферэндумаў пры будаўніцтве небяспечных вытворчых аб’ектаў (ПЛАНУЕЦЦА)

Перайсьці да тэкста зварота

Наступствы аварыі на Чарнобыльскай АЭС пужаюць. На жаль, гэтая памылка не падлягае выпраўленню. Гэтая трагедыя – наш сумны вопыт, але ў нашых сілах усвядоміць і ўзяць на сябе адказнасць за сучаснасць і будучыню.

Праблема на паверхні: будаўніцтва небяспечных вытворчых аб’ектаў ніяк не ўзгадняецца з людзьмі, якія пражываюць побач з імі.

Прапанаванае рашэнне ў корані не зменіць сітуацыю з будаўніцтвам Астравецкай АЭС, але ў будучыні можа дапамагчы пазбегнуць новых атамных станцый на тэрыторыі Беларуси.  Канстытуцыйнаму  Суду будзе прапанавана выступіць з заканадаўчай ініцыятывай аб унясенні зменаў у Закон “Аб мясцовым кіраванні і самакіраванні” у частцы абавязковага правядзення мясцовага рэферэндуму для жыхароў тэрыторый, на якіх плануецца будаўніцтва небяспечных прадпрыемстваў.

Адпраў зварот у Канстытуцыйны суд і Палату прадстаўнікоў! Дай шанец сабе і тваім дзецям жыць у экалагічна чыстай краіне!

—————————————————————————————————

Для таго каб адправіць зварот на электронную пошту дзяржаўнага органа запоўніце, калі ласка, абавязковыя палі і націсніце «Адправіць».

Адказ павінен прыйсці на указаны Вамі адрас электроннай пошты, або можа быць апублікаваны на сайце дзяржаўнага органа ў плыні 15 каляндарных дзён пасля рэгістрацыі звароту.

Зварот складзены ў адпаведнасці з патрабаваннямі Закона “Аб звароце грамадзян і юрыдычных асобаў” №300-З ад 18.07.2011г. і падлягае абавязковаму разгляду дзяржаўнымі органамі Рэспублікі Беларусь.

Куды

Прозвішча, імя, імя па бацьку (Абавязкова)

Адрас (Абавязкова)

Email заяўніка (Абавязкова)