Адказы дашлі
грамадзян падтрымала гэтую кампанію

Разам назавем вуліцу ў гонар Тадэвуша Касцюшкі! (Адказы атрыманыя)

Перайсьці да тэкста зварота
3337 подпісаў з 5000

Прыйшлі адказы з Міністэрства культуры і Мінгарвыканкама.

Адказ Мінгарвыканкама (перанакіраванне звароту)

Адказ упраўлення ідэалагічнай працы пры Мингарвыканкаме

Ответ Министерства культуры

У межах кампаніі, арганізаванай Таварыствам беларускай мовы імя Францішка Скарыны (даведка: грамадскае аб’яднанне, якое займаецца культурна-асветніцкай дзейнасцю ў сферы захавання, адраджэння і папулярызацыі беларускай мовы і беларускай нацыянальнай культуры) з удзелам рэсурса Zvarot.by (даведка: анлайн-пляцоўка грамадскіх кампаній у Беларусі), пачаўся збор подпісаў пад калектыўным зваротам у Міністэрства культуры Рэспублікі Беларусь з прапановай паставіць помнікі Тадэвушу Касцюшку ў гарадах: Мінску, Брэсце і Косава, ‑ і калектыўным зваротам у Мінгарвыканкам з прапановай назваць адну з вуліц у г. Мінску ў гонар Т. Касцюшкі.

Тадэвуш Касцюшка – “салдат свабоды”, “герой двух кантынентаў”, брыгадны генерал у ЗША, Найвышэйшы Начальнік усіх Узброеных Сіл Рэчы Паспалітай падчас паўстання ў 1794 годзе. Літвін па паходжанні, вялікі зямляк кожнага беларуса і сапраўды народны герой не толькі сваіх сучаснікаў, але і наступных пакаленняў!

У яго гонар названая вышэйшая кропка Аўстраліі і горад у ЗША. Яго імя носяць вуліцы ў гарадах Польшчы, Украіны, Расіі, ЗША, Беларусі. Па ўсім свеце ўсталяваныя сотні помнікаў.

Аднак, на радзіме яго памяць не ўшанаваная ў належнай меры ‑ няма вуліцы ў сталіцы Беларусі, за незалежнасць народа якой Касцюшка ваяваў яшчэ ў 1794 годзе, а таксама няма прыгожых і велічных скульптурных кампазіцый з выявай Т. Касцюшкі, якія ўпрыгожвалі б гарады Беларусі.

Заклікаем усіх неабыякавых людзей, якія паважаюць памяць слыннага земляка, падтрымаць кампанію!

Для таго, каб падтрымаць кампанію, запоўніце, калі ласка, абавязковыя палі і націсніце Адправіць”. Вашы кантактныя дадзеныя будуць прымацаваныя да двух калектыўных зваротаў і накіраваныя праз электронную форму, размешчаную на сайтах дзяржаўных органаў.

Калектыўныя звароты будуць накіраваныя ў Міністэрства культуры і ў Мінгарвыканкам 4 лютага 2016 г. у дзень нараджэння Тадэвуша Касцюшкі!

Калектыўныя звароты складзеныя ў адпаведнасці з патрабаваннямі Закона “Аб звароце грамадзян і юрыдычных асоб №300-З ад 18.07.2011 г. і падлягаюць абавязковаму разгляду дзяржаўнымі органамі Рэспублікі Беларусь.

Адказы з Міністэрства культуры і Мінгарвыканкама павінны прыйсці на пазначаны ў калектыўным звароце адрас электроннай пошты першага ў спісе заяўніка або могуць быць апублікаваныя на сайтах указаных дзяржаўных органаў праз 15 дзён з моманту рэгістрацыі звароту.

Аб атрыманых адказах і выніках кампаніі ўсе, хто падпісаліся, даведаюцца праз апавяшчэнне на іх электронную пошту, а таксама на сайце Таварыства беларускай мовы імя Францішка Скарыны і Zvarot.by.

Куды

Прозвішча, імя, імя па бацьку (Абавязкова)

Адрас (Абавязкова)

Email заяўніка (Абавязкова)

Калектыўны зварот

Тэкст звароту

Згодны з правіламі сэрвіса  Rules

Даслаць копію звароту мне  Copy

Адказы
У гэтым месцы мы публікуем усе адказы, атрыманыя на калектыўны зварот
Ужо зарэгістраваліся на сайце?
Даслаць
Першы раз на староцы?
Вы можаце ўвесьці свае дададзеныя для рэгістрацыі на старонцы. Наступным разам трэба будзе ўвесьці толькі e-mail, каб даслаць зварот.
Зарэгістрацца