грамадзян падтрымала гэтую кампанію

Абараніце студэнтаў ад пабораў адміністрацыі!

Перайсьці да тэкста зварота

Збор подпісаў завершаны! Калектыўны зварот будзе накіравана ў Міністэрства адукацыі Рэспублікі Беларусь – 10 снежня 2015г

Мы заклікаем цябе падпісаць калектыўны зварот да Міністэрства адукацыі! Універсітэты ўвялі так званыя “платныя дадатковыя паслугі”. Цяпер студэнты абавязаны плаціць за пераздачы і адпрацоўкі. Штрафы і санкцыі не матывуюць вучыцца. Замест правядзення рэформаў, ВНУ ўводзяць сістэмы пабораў і пакаранняў. Універсітэты цяпер не акцэнтуюць увагу на якасці адукацыі, а спрабуюць згладзіць фінансавую безгрунтоўнасць. Мы можам спыніць гэта разам! Дапамажы спыніць разбурэнне вышэйшай адукацыі Беларусі!
Разам мы зможам змяніць сітуацыю, якая склалася і заклікаць Міністэрства адукацыі да адказных крокаў і рэфармавання вышэйшай школы!

3 прычыны падпісаць петыцыю:

1) Студэнтам: пераздача – частка адукацыйнага працэсу, а не платная паслуга. Гэта права забяспечваецца нам заканадаўствам і нарматыўнымі актамі. Калі вы падпішыце петыцыю, вы абараніце права на пераздачы.

2) Бацькам: ваша дзіцяпаступіла на платную адукацыю? Тады выплаціцеўжодастаткова! Вашадзіця вучыццана бюджэце? Пасля навучаннябудзе2 гадыадпрацоўкі, няўжогэтаганедастаткова?

3) Неабыякавымлюдзям: студэнты – гэта будучынянашайкраіны. Вышэйшая адукацыя павіннафармавацьсамастойныхлюдзей, вучыцьадказнасці ісамакантролю. Існуючаясістэмаштрафаў іпабораўне садзейнiчае нічаму вышэйпералічанаму.

Калі ласка, падтрымайце нас! – Падтрымайце  і разам мы пераможам!
Больш падрабязна аб нашай кампаніі можна даведацца тут.
З павагай, студэнцкі рух # студэнтысупраць.
Для таго, каб падтрымаць кампанію – запоўніце, калі ласка, абавязковыя палі і націсніце «Даслаць».

Зварот будзе накіраваны ў Міністэрства адукацыі 11 снежня 2015 года.
Адказ з Міністэрства адукацыі павінен прыйсці на ўказаны ў калектыўным звароце адрас электроннай пошты першага ў спісе заяўніка або можа быць апублікаваны на сайце міністэрства праз 15 дзён з моманту рэгістрацыі звароту.

Куды

Прозвішча, імя, імя па бацьку (Абавязкова)

Адрас (Абавязкова)

Email заяўніка (Абавязкова)