Поддержите введение уголовной ответственности за жестокое обращение с животными!

Огромное спасибо за интерес к кампании по введению уголовной ответственности за жестокое обращение над животными.
Ответ из Генеральной прокуратуры был опубликован на официальном сайте. Текст обращения ниже для ознакомления:

Адказ на зварот грамадзян па пытанні ўзмацнення адказнасці за жорсткае абыходжанне з жывеламі
У Генеральную пракуратуру на электронны адрас паступіла бальш за 500 ідэнтычных зваротаў грамадзян, якія змяшчаюць прапанову ўзмацніць адказнасць за жорсткае абыходжанне з жывеламі і надзяліць службовых асоб МУС правам складаць пратаколы аб адміністрацыйных правапарушэннях за ўчыненне такіх правапарушэнняў.
Паведамляем, што аналагічныя прапановы разгледжаны Генеральнай пракуратурай у студзені бягучага года на падставе пісьма Нацыянальнага цэнтра заканадаўства і прававых даследванняў Рэспублікі Беларусь і зваротаў многіх арганізацый па ахове жывел.
На нашу думку, жорсткае абыходжанне з жывелай, вынікам якога становіцца не толькі яе гібель, але і калецтва, калі яно ўчынена з хуліганскіх, карыслівых ці іншых нізкіх меркаванняў, валодае грамадскай небяспекай, якая ўласціва злачынству, бо такое дзеянне па свайму зместу і накіраванасці замахваецца на грамадскую маральнасць і прычыняе значную шкоду інтарэсам, якія ахоўваюцца крымінальным законам.
У сувязі з гэтым Генеральнай пракуратурай з некаторымі заўвагамі сагласавана прапанаваная Нацыянальным цэнтрам заканадаўства і прававых даследванняў Рэспублікі Беларусь рэдакцыя артыкула 339-1 Крымінальнага кодэкса Рэспублікі Беларусь (Жорсткае абыходжанне з жывеламі).
Адначасова паведамляем, што Генеральная пракуратура падтрымлівае прапанову аб надзяленні службовых асоб МУС правам складаць пратаколы па артыкуле 15.45 КаАП, аб чым праінфармаваны Нацыянальны цэнтр заканадаўства і прававых даследванняў Рэспублікі Беларусь.
Источник: http://www.prokuratura.gov.by/main.aspx?guid=54666#doc

ФИО (Абавязкова)